De 801iPLEX is ontworpen voor gebruik met de Apple  iPad, iPhone en iPod touch. De feitelijke E-plex module is gemonteerd in een nieuw type behuizing, welke kan worden gemonteerd aan een wand, of met een optionele beugel op een  DIN-rail gemonteerd kan worden.

Het biedt de volgende aansluitingen:

  • 10-30V DC-voeding
  • Eplex + en Eplex -, met de  nieuwe waterdichte 2 polige connector.
  • Een seriële poort,  gebruikt voor de communicatie met het netwerk-interface
  • 2 USB poorten, deze worden alleen gebruikt om voeding te leveren.  1 wordt gebruikt om de  netwerkinterface van spanning te voorzien, de andere is beschikbaar om, indien nodig een  iPad op te laden.

De module wordt geleverd met een seriële naar wifi bridge module, die word aangesloten op de E-plex module, via een korte seriële en USB-kabel, deze zijn inbegrepen.

Het is ook mogelijk om een vast netwerk-interface verbinding maken indien nodig. Het wifi access point maakt het aansluiten van een bedraad netwerk  mogelijk  en samen met de 801iPLEX module de  mogelijk voor bi-directionele communicatie met Eplex.

Een minimaal systeem kan bestaan uit een 500CCM, 801iPLEX en een iPad. ELogic software wordt gebruikt om de programmering voor de 400ECM  te creëren.  De lay-outs voor de iPad worden gemaakt binnen een aparte applicatie, genaamd Command Fusion.

Command Fusion word voornamelijk gebruikt voor AV-en controle toepassingen en is het mogelijk de geïntegreerde lay-outs van  E-plex  samen te voegen met de  controles voor AV-systemen.  Dezelfde toepassing kan worden gebruikt voor het ontwerpen voor de iPad, iPhone en iPod touch. Al deze apparaten hebben verschillende schermafmetingen en resoluties en er zou  normaal voor elk apparaat een andere lay-out moeten worden gemaakt. Om deze reden zien we de iPad als voor de hand liggende keuze voor het ontwerp.

De gebruiker draait een app op de iPad, genaamd iViewer. Dit is momenteel een gratis applicatie, te downloaden van de iTunes store. Deze beschikt dan alleen over  een basis functie van 1 pagina.

Voor uitgebreidere functies is een licentie van Iviewer nodig dit kost ongeveer €120

Op dit moment is het 801iPlex alleen ontworpen voor aansluiting op de lokale apparaten via wifi. We geven niet de aanbeveling dat het op een andere  manier wordt gebruikt, om op afstand toegang tot een Eplex systeem te verkrijgen.